onsdag 3 oktober 2012

Glasögon för solförmörkelsen 1954, för 3D, glasögon med lampor samt en Magic Eye

Jag har läst en fin liten bok som jag vill rekommendera, Om att samla frimärken av Håkan Lindquist. Där finns en kort beskrivning av den stora solförmörkelsen 1954. Folk gick man ur huse för att inte missa det här. Speciella skyddsglasögon tillverkades och mamma köpte ett par som jag liksom övertagit (se fotot nedan).Om boken ska filmas bör Jonas Karlsson spela huvudrollen, se bara hur lik han är mannen på bokomslaget. Karlsson skriver själv väldigt bra noveller och boken är tunn, därför föreslår jag en kortfilm.

För länge sedan läste jag Luke Rhineharts grabbiga och snuskiga (som jag minns den) Tärningsspelaren. Vet ni att pocketutgåvan som finns ute nu har 3D-omslag? Riktigt coolt! När jag fick veta det letade jag upp mina gamla Gevalia-glasögon som hörde till en reklamfilm för massor av år sedan. Jag förvarar dem alltid nära tv:n, vill inte missa en 3D-chans ifall den yppar sig.
En gång stod jag inne i Pocket Shop Kulturhuset och då kommer Rhinehart med fru in. Han var en oerhört ståtlig man och hade en cowboyhatt i läder på huvudet.


Avslutar min lilla glasögonkavalkad med ett par läsglasögon med inbyggda lampor. Så här ser jag ut i dem. Använder dem mest när ett partytrick känns på sin plats.


Jag har en favorit till som har med seende att göra. Magic Eye! Jag fick kämpa längre än kanske de flesta, men till slut blev jag fantastiskt bra på att se den gömda bilden. Har fortfarande bilder kvar från 90-talet och dem övar jag mig på ibland. Undrar om jag därmed har fått ovanligt spänstiga ögon?
6 kommentarer:

 1. Mycket fin genomgång av glasögon, Bia!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack, helen! kände mig inspirerad när jag plötsligt såg hur många "glasögon" jag fascinerades av.

   Radera
 2. Haha jag älskar dina blandningar! För övrigt har jag också läst Tärningsspelaren. Det är en mycket märklig bok. Jag tyckte inte om den - huvudkaraktären som var så motbjudande (läste dock ut den). Jag hade emellertid inget häftigt 3D-omslag, men det hade nog inte gjort saken bättre :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack, litteraturkvalser! är själv helt häpen över hur jag bloggar. trodde jag skulle recensera böcker rätt seriöst men det har väl inte hänt en enda gång? gissar att jag kör med nån sorts associationsteknik.
   skulle nog inte gilla tärningsspelaren idag, men älskar omslaget!

   Radera
 3. skulle bara säga att jag haft en nice lässtund här: 3D, noveller, Tärningsspelaren, läsglasögon, chokladbollar. mer!

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack, jätteroligt att höra! är just nu nästan medvetslös av trötthet efter frankfurtmässan, men tar nya tag, kanske redan imorgon :)

   Radera