söndag 14 oktober 2012

Kan en köttätare överleva en frukost utan kött?

Flög till Frankfurt med SAS häromdagen. Valde vegetariskt frukost på ditresan, eftersom frågan ställdes (bokade via Travellink) och på bokningsbekräftelsen stod "Vegetariskt. Begärd". Jättebra tänkte jag även om det kanske inte lät helt glasklart.
Väl på planet fanns bara mackor med ost och skinka och  flygvärdinnan sa att det överhuvudtaget inte går att beställa vegetariskt "eftersom det är så många vegetarianer som reser med oss och vi kan inte ha med speciella mackor till dem alla". Ha!

Nu har jag ett kanonbra förslag till flygbolagen - och till SJ inte minst: SERVERA OSTMACKOR! Vill köttätarna absolut ha kött på varenda smörgås de äter i sitt liv så får de ta med sig en korvskiva i en plastpåse.
Jag förstår att man inte kan tillgodose allas specialkost men det finns, SOM SAGT, väldigt många vegetarianer och väldigt många av dessa äter ost.
Nu blev jag påmind, genom Jamiroquais video, om didgeridoo, det värsta instrument som någonsin skapats. sympatiserar starkt med kvinnan i reklamen som sändes för några år sedan, hon som stampar ihjäl en diggeridoo.

Visste ni förresten att världens näst värsta instrument, säckpipan, ursprungligen användes i krig? Främst bland krigarna gick säckpipeblåsare för att skrämma fienden på flykten. Det förklarar en hel del, eller va?

2 kommentarer:

  1. Haha, älskar Flygvärdinnans svar, om det nu är så många Vegetarianer vore det väl enklast (och billigast för flygbolaget) att ha "speciella" mackor för alla :D

    SvaraRadera
  2. hon tänkte nog inte helt klart innan svaret trängde sig ut...

    SvaraRadera

Design by BlogSpotDesign | Ngetik Dot Com