fredag 13 juli 2012

Två favoriter kommer med nya böcker i oktober

Nu kom brevbäraren med The Bookseller, och vid en snabbtitt ser jag att två författare jag alltid intresserar mig för kommer med nya böcker i oktober. Det är  A.M. Homes vars förhållandevis ljusa bok This book will save your life jag tyckte väldigt mycket om. The end of Alice som många verkar föredra kunde jag däremot knappt läsa ut och jag är inte den som har problem med svärta. Den passerade bara för många gränser.

Homes nya mörkt humoristiska bok heter May we be forgiven och handlar om en tv-producent med ett mordiskt humör (murderous temper). En dag förlorar han helt kontrollen och hans stillsamma bror får ett samtal från polisen. Låter som en bok helt i min smak!

Ännu viktigare för mig är nog irländaren Colm Tóibín som har varit en favorit i många år nu - ända sedan jag läste The master som är hans fantastiska roman om förebilden Henry James. Hans nya, The testament of Mary, är en kortroman på bara 112 sidor som handlar om hur Mary, som flytt och lever ett liv dominerat av  rädsla, försöker komma ihåg vad som ledde fram till hennes sons brutala död, och inte minst behöver hon då berätta sanningen. Låter snudd på banalt ser jag men jag har fullt förtroende för Colms kvalitet som prosaist.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Design by BlogSpotDesign | Ngetik Dot Com