måndag 23 juli 2012

Slavhandel i svensk småstad

Hörde på nyheterna att "problemet med män som köper kvinnor aldrig tidigare varit så stort i Europa". Att 21 miljoner i världen är sexslavar. Och i veckan läste jag en svensk deckare, som i all sin vardaglighet kändes värre än många artiklar i ämnet, nämligen Flickan med snö i håret av Ninni Schulman. I den väljer till synes vanliga män i en småstad att utnyttja mycket unga flickor när tillfället bjuds. Varor tillhandahålls som på vilken marknad som helst och kunder strömmar till. Vilka sjuka jävlar! 

Har även läst om män som inte är pedofiler men ändå väljer att köpa sex av barn när de är på semester, bara för att de kan. För att de har råd, för att de är nog långt hemifrån, för att barnet kanske har en mörkare hudfärg. Vad är det för fel på männen som betalar för sex? (Det finns sexköpande kvinnor också, jag vet, och deras brott är lika stort, men de är ändå väldigt få i jämförelse.) Och varför säger inte fler av de goda männen ifrån? Ni är ju fler.


Avslutar med en länk till ett mycket omtalat blogginlägg och erinrar mig att när Hagamannen åkt fast beskrevs han av många kvinnor som en otäck typ, männen sa att han var en vanlig man. 

0 kommentarer:

Skicka en kommentar

Design by BlogSpotDesign | Ngetik Dot Com