måndag 23 juli 2012

Slavhandel i svensk småstad

Hörde på nyheterna att "problemet med män som köper kvinnor aldrig tidigare varit så stort i Europa". Att 21 miljoner i världen är sexslavar. Och i veckan läste jag en svensk deckare, som i all sin vardaglighet kändes värre än många artiklar i ämnet, nämligen Flickan med snö i håret av Ninni Schulman. I den väljer till synes vanliga män i en småstad att utnyttja mycket unga flickor när tillfället bjuds. De tillhandahålls som varor på vilken marknad som helst och kunderna strömmar till. Vilka sjuka jävlar! 

Och det här med män som inte är pedofiler men ändå väljer att köpa sex av barn när de är på semester. Bara för att de kan, för att de har råd, för att de är nog långt hemifrån, för att barnet kanske har en mörkare hudfärg. Rasism är alltså också en komponent i detta vedervärdiga. Vad är det för fel på männen som betalar för sex? (Det finns sexköpande kvinnor också, jag vet, och deras brott är lika grovt, men de är ändå väldigt få i jämförelse.) Och varför säger inte fler av de goda männen ifrån? Ni är ju fler.
Jag erinrar mig att när Hagamannen åkt fast beskrevs han av många kvinnor som en otäck typ, männen sa att han var som en av dem. En vanlig man?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar